En seger för miljön

Valresultatet är en seger för miljön och att inte Miljöpartiet tappade mer än ett par procent, måste nog anses vara ett under, mer än skicklighet, med tanke på alla dessa fadäser som har genomsyrat partiet under de senaste åren.

Gamla medlemmar har ibland skällt som hundar på sitt parti och gärna då offentligt och tongången på sociala medier har inte varit nådig.När sedan Naturskyddsföreningen presenterade sin undersökning som visade att Vänstern hade en bättre miljöpolitik än MP, så kände nog jag att MP.s dagar i riksdagen var räknade.

För Miljöpartiets del, så hade det kanske varit bättre om de hade åkt ur Riksdagen, så att man hade kunnat börja om från början istället.

Personligen så är jag tveksam om Sverige behöver ett miljöparti. Sverige behöver istället en stark miljörörelse, som kan sätta press på alla partier i Riksdagen, att lyfta miljöfrågorna upp på agendan.

Hur framtiden ska bli, handlar till stor del om hur vi löser de stora miljöhoten och vår förmåga att kunna ställa om.

Att låta Miljöpartiet har någon form av ensamrätt på lösningarna, är väl lite för mycket begärt av ett så litet parti.

Ett miljöparti i Riksdagen kan säkert kännas skönt att ha, för de andra partierna. Då slipper andra lyfta dessa frågor, som sällan ger några större mängder med ”likes” på sociala medier. Och där har vi kanske också förklaringen till att både det röda och det blå blocket, kan tänka sig samverka med MP.

Nu klarade MP spärren till Riksdagen, men jag tror att många miljövänner, har fått sig en tankeställare. Vad kommer att hända om fyra år till.

Någon skrev på sociala medier, att han litade lika mycket på en miljöpartiet, som han litade på en kanin i bilens strålkastarsken.

Och när andra partier börja lyfta miljöfrågorna, så springer kanske medlemmarna åt alla håll. Därför är det viktigt att vi bygger upp en stark miljörörelse som står vid sidan om och kan ställa krav på alla partier.

One thought on “En seger för miljön

  1. It’s so nice to see that someone care and are energetic as my friend Stefan.

    Thank you Stefan. I’m a doing my best from here ( USA).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *