Nu äntligen är vi igång!

För jättemånga år sedan, så jobbade jag inom Studiefrämjandet med ett material som hette ”Att ta ställning och bli verklig”

Jag ska inte här trötta ut er med detaljer, men i stora drag, så handlade det om att vi måste bli verkliga, stå upp för sådant vi tycker är rätt, ja helt enkelt att vara ett föredöme för andra. 

Det var då jag kom i kontakt med KvastHilda, ni som är gamla nog kommer säkert ihåg den där seriehäxan som fanns i Expressen.Hon var motsatsen till allt det där som kan kallas föredöme, men en dag hade hon bestämt sig, nu eller aldrig.

KvastHilda sprang bort till kloka ugglan som satt i trädet och berättade att hon numera ville bli ett föredöme och bad nu om råd, hur detta skulle kunna ske. Ugglan trodde först att KvastHilda skojade, men så såg hon  allvaret i hennes ansikte, det här var inte skoj.

Då började ugglan räkna upp kraven.Du ska inte dricka sprit, inte svära, inte rapa vid bordet, inte prutta, när andra är i närheten, inte röka, inte snusa, inte lukta illa, inte ha armbågarna på bordet osv.

För varje grej ugglan räknade upp, så såg man hur KvastHilda, blev mindre och mindre och till slut så var hon bara en liten, liten prick.

Då säger KvastHilda med svag, svag röst – Du uggla! Vilket är det näst bästa sättet?

Sensmoralen

Det är inte enkelt att alltid gå all in och göra allt precis rätt, om det nu finns något som är precis rätt. Men det näst bästa sättet är gott nog och duger för oss inom Miljöförsvaret.

Själv så kallar jag mig för Vegan, men jag tror att min plånbok är i läder och om jag tittar efter så har jag säkert ett par byxor med en läderlapp där bak, jag åker buss med lädersäten och fanken vet hur det är med klistret i skosulorna. men som sagt var – Det näst bästa sättet är bra nog.

Vill du stödja oss, så får du gärna sätta in en slant till en kopp kaffe –

Tack för din vänlighet/Stefan

One thought on “Nu äntligen är vi igång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *